13 cách gấp khăn ăn đẹp cho bàn ăn nhà hàng

Rate this post

Ju jeni duke shikuar: 13 mënyra për të palosur peceta të bukura për tavolinat e restorantevenyse.edu.vn

Vendosja mjeshtërisht e pecetave është një nga standardet e stafit të restorantit. Përveç kësaj, ky është një hap i domosdoshëm përgatitor përpara festës. Mendoj se është një proces i ndërlikuar dhe i vështirë, megjithatë, ju mund ta ktheni tavolinën tuaj në një tavolinë me cilësi shumë të lartë.

Në këtë artikull, Hocmay.vn do të udhëzojë 13 mënyra për të palosur peceta të bukura për tryezën e ngrënies, ju lutemi referojuni.

Gjithashtu mund të mësoni më shumë Si të palosni një papagall lehtësisht për fillestarët

Mục lục ẩn

Pse restorantet duhet t’i kushtojnë vëmendje renditjes së bukur të pecetave?

Ky seksion sjell më shumë rezultate të papritura nga sa mendoni, të cilat janë:

  • Dekoratë e bukur dhe me stil restoranti
  • Tregoni mikpritje, përkushtim dhe kujdes në shërbim
  • Bëni tavolinën e ngrënies të rehatshme, të bukur dhe rrisni ndjenjën e shërbimit të mirë për klientët
  • Krijoni një pamje kohezive për të gjithë hapësirën
  • ndërtoni një markë dhe krijoni një imazh të paharrueshëm në zemrat e klientëve.

Shihni më shumë Këshilla kryesore për palosjen shumë të lehtë të maceve të lezetshme

Organizoni pecetat duke vendosur pjata, lugë dhe thika

Organizoni pecetat duke vendosur pjata, lugë dhe thika

1: Palosni peshqirin në gjysmë

2: Ziejini përsëri derisa të formohet një kub.

Hapi 3: Përdorni duart tuaja për të ndarë pëlhurën në këndin e djathtë dhe më pas paloseni drejt lart.

Organizoni pecetat duke vendosur pjata, lugë dhe thika

Hapi 4: Palosni shtresën e dytë të pëlhurës në shtresën e parë të pëlhurës, palosja e dytë është paralele me shtresën e parë të pëlhurës.

Në mënyrë të ngjashme, ndani dhe palosni pëlhurën e tretë brenda të dytës, duke e kthyer shallin e përfunduar me kokë poshtë. Paloseni 1/3 e majtë të peshqirit nga brenda, të djathtën 1/3 majtas, më pas kthejeni peshqirin me kokë poshtë dhe vendoseni në një pjatë të bardhë të rrumbullakët.

Organizoni pecetat duke vendosur pjata, lugë dhe thika

Një fustan piramidale

Hapi 1: Palosni peshqirin në katërsh.

Hapi 2: Tërhiqeni peshqirin nga lart poshtë në mënyrë diagonale.

Hapi 3: Filloni të palosni shtresat e mëposhtme të peshqirëve. por mos e palosni shume fort duke e lene pak mes cepave. Kur palosni dy pjesët e tjera, mund të shihni se peceta ka qoshe të hapura.

Tham Khảo Thêm:  Lối sống tiêu dùng xanh để bảo vệ môi trường và sức khỏe cộng đồng

Hapi 4: Kthejeni peshqirin me kokë poshtë. Palosni këndin e majtë të shallit rreth 2/3 e gjatësisë anësore të trekëndëshit.

Hapi 5: Palosni këndin e djathtë gati duke prekur të majtën. Palosni të dyja anët e majta dhe të djathta të peshqirit në shportë. Përkulni fort krahët dhe mbajini këmbët të shtrënguara.

Hapi 6: Vendosni bazën e “kështjellës” në unazë ose vendoseni në një gotë pijeje, do të shihni një kullë me diamante shumëngjyrësh të rregulluar në mënyrë identike në tryezën e ngrënies.

Një fustan piramidale

Shihni më shumë Si të palosni një qen të lezetshëm letre shumë e thjeshtë

Si të palosni një peshqir në formë zambak uji

Hapi 1: Mbulesë tavoline e madhe, palosni 4 cepa në qendër të sheshit.

Hapi 2: Plotësoni 1 do të merrni 1 katror të vogël. Vazhdoni të palosni 4 qoshet e djathta në qendër. Lani skajet.

Hapi 3: Kthejeni rrethin e ri me kokë poshtë dhe filloni të dyfishoni qoshet e djathta.

Hapi 4: Dora e majtë mban qendrën e “lules së lotusit”, dora e djathtë tërheq butësisht shtresën e petaleve poshtë.

Hapi 5: Kur kapaku hapet, grimcat e vogla do të dalin për të formuar një lule lundruese në sipërfaqen e pllakës së bardhë.

Përgatitni një peshqir në formë zambak uji

Si të palosni një peshqir varke

Për të palosur një peshqir varke, duhet të përgatisni 1 peshqir katror, ​​metalik, me përmasa 50cm x 50cm. Më pas shtrijeni peshqirin në një sipërfaqe të sheshtë dhe paloseni sipas hapave të mëposhtëm

Hapi 1: Palosni peshqirin në 4 në mënyrë që ana e majtë të jetë nga brenda.

Hapi 2: Filloni të palosni qoshet dhe pjesën ngjitur me majën e rombit për të formuar një trekëndësh.

Hapi 3: Palosni 2 anët e trekëndëshit nga brenda dhe vendoseni paralelisht me gjatësinë e trekëndëshit.

Hapi 4: Kthejeni formën me kokë poshtë në tavolinë dhe në të njëjtën kohë palosni 2 anët e pecetës mbi trekëndësh.

Hapi 5: Filloni gjysmat e trefishta

Hapi 6: Mbajeni peshqirin në vend me lëvizjen e dorës së majtë. Ndërkohë, përdorni dorën tuaj dominuese për të tërhequr shtresat e peshqirëve së bashku për të formuar një vazo.

Hapi 7: Vendoseni pecetën dekorative në filxhan ose pjatë.

Si të palosni një peshqir në një kimono

Për të palosur një peshqir në një kimono, duhet të përgatisni një leckë ose pecetë të madhe siç tregohet në foto dhe ta palosni sipas udhëzimeve të mëposhtme:

Hapi 1: Përhapeni peshqirin në një sipërfaqe të sheshtë

Hapi 2: Palosni një cep të peshqirit diagonalisht në gjysmë

Hapi 3: Palosni 2 qoshet diagonale së bashku në mes të pecetës

Hapi 4: Palosni peshqirin e poshtëm deri në 2/3 e 2 qosheve të palosur

Hapi 5, 6: Kthejeni anën e pasme dhe palosni peshqirin e tepërt në gjysmë.

Hapi 7, 8, 9: kthejeni anën e përparme me kokë poshtë dhe vendoseni pirunin në zgavrën e përgatitur. .

Si të palosni një peshqir në një këmishë

Për të palosur këtë stil, duhet të përgatisni 2 peceta të mëdha, ngjyra të ndryshme dhe 1 hark të vogël, më pas palosni ato me radhë sipas udhëzimeve të mëposhtme:

Hapi 1, 2: Palosni 4 cepat e peshqirit në gjysmë, pastaj palosni skajet e majta dhe të djathta të pecetës në gjysmë

Hapi 3, 4: Vendoseni pecetën në tavolinë dhe palosni këndin e vogël të majtë, më pas kthejeni pjesën e pasme dhe paloseni pecetën nga të dyja anët.

Hapi 5,6: Palosni 2/3 e poshtme të peshqirit anash, më pas paloseni shallin në gjysmë dhe lidheni në jakë.

produkt i perfunduar

Palosni pecetat në formën e një kulle diamanti

Ju duhet të përgatisni një shall katror me unaza të rrumbullakëta, më pas paloseni me radhë sipas hapave të mëposhtëm:

Hapi 1: Palosni peshqirin në katër kënde të drejta.

Hapi 2: Kthejeni qoshet e peshqirëve në mënyrë diagonale nëpër seksionet e peshqirëve.

Hapi 3: Përsëri, bëni të njëjtën gjë me shtresat e mbetura të peshqirëve deri në fund.

Hapi 4: Kthejeni shallin me kokë poshtë në mënyrë që pjesa e përparme të jetë një trekëndësh dykëndësh. Më pas, palosni këndin e majtë të shallit në gjysmë rreth 2/3 e gjatësisë së tij.

Hapi 5: Palosni të njëjtën gjë me këndin e djathtë në mënyrë që të jetë afër këndit të majtë. Më pas palosni qoshet e majta dhe të djathta në qendër të pecetës.

Hapi 6: Vendosni bazën e fiksuar të kullës në unazë dhe më pas vendosni gotën e verës.

Si të palosni një peshqir kur lotusi lulëzon në ujë

Përgatitni një peshqir katror dhe paloseni si më poshtë:

Tham Khảo Thêm:  8 ý tưởng về kệ đựng gia vị và cách lưu trữ gia vị

Hapi 1: Palosni 4 qoshet e djathta në qendër të peshqirit për të bërë një rreth të vogël.

Hapi 2: vazhdoni të palosni 4 qoshe të mëdha si hapi 1 për të marrë një segment më të vogël.

Hapi 3: Kthejeni këtë formë me kokë poshtë dhe filloni të dyfishoni qoshet e duhura.

Hapi 4: Përdorni dorën e majtë për të mbajtur qendrën e formës së lotusit dhe përdorni dorën e djathtë për të tërhequr butësisht këndin poshtë.

Ju mund të keni një zambak uji lundrues si ky

Si të palosni një jastëk me kurorë

Kur përgatitni një peshqir të madh, paloseni duke ndjekur këto hapa:

Hapi 1: Palosni pecetën në gjysmë, më pas palosni pecetën në gjysmë dhe palosni 2 qoshet e barabarta me gjatësinë e trekëndëshit.

Hapi 2: Palosni skajin e shallit në gjysmë.

Hapi 3: Kthejeni pjesën e palosur me kokë poshtë

Hapi 4: Kthejeni peshqirin me kokë poshtë dhe palosni të dy anët në palosje.

Vendoseni pecetën drejt dhe palosni këndin në një kurorë të bukur.

Si të palosni një peshqir palloi në formë ventilatori

Duhet të përgatisni një peshqir katror dhe ta palosni sipas hapave të mëposhtëm!

Hapi 1: Palosni peshqirin në gjysmë nga e djathta në të majtë dhe rreth 4 cm nga buza e palosur.

Hapi 2: Bëni me radhë të njëjtën mënyrë si palosni një peshqir letre derisa 2/3 e peshqirit të shterohen.

Hapi 3: Palosni peshqirin me kokë poshtë në mënyrë që rrudha e filxhanit të jetë përpara, më pas paloseni peshqirin në gjysmë.

Hapi 4: Mbajeni skajin e djathtë në vend dhe përdorni majat e gishtave për të rrotulluar butësisht skajin e peshqirit, paloseni peshqirin ½ poshtë dhe vendoseni në qendër të skajit për të formuar pjesën e poshtme të trekëndëshit.

Hapi 5: Përdorni dorën tuaj dominuese për të kapur skajin e peshqirit dhe për ta mbajtur atë drejt. Lëshojeni ngadalë dorën në mënyrë që këmba e shtypësit të zgjerohet ngadalë.

Si të palosni një pecetë në formë zemre

Përgatitni një pecetë katrore dhe paloseni sipas udhëzimeve të mëposhtme!

Hapi 1: Palosni shallin në gjysmë për të formuar një drejtkëndësh.

Hapi 2: Palosni përsëri nga drejtkëndëshi në hapin 1.

Hapi 3: Zgjidhni qendrën e peshqirit dhe më pas palosni të dy anët që të përkojnë me vijën qendrore të zgjedhur për të krijuar një shigjetë.

Hapi 4: Nga qendra e shigjetës, palosni dy skajet poshtë.

Hapi 5: Vazhdoni të palosni skajet për të formuar një formë zemre.

Si të palosni një pecetë të bukur në formë harku

Përgatitni një pecetë katrore dhe paloseni sipas udhëzimeve të mëposhtme!

Palosni peshqirin në gjysmë për të formuar një drejtkëndësh dhe filloni nga e para. Më pas palosni të dy anët në qendër dhe lidheni me fjongo për të krijuar një hark të bukur.

Si të palosni peshqirët me lule

Përgatitni 2 peceta me ngjyra të ndryshme: 1 për kompozime me lule dhe 1 për perime dhe më pas palosni sipas hapave të mëposhtëm!

Tham Khảo Thêm:  Cách Giặt Ghế Sofa Tại Nhà Đơn Giản Hiệu Quả

Si të palosni faqet:

Palosni shallin në gjysmë diagonalisht për të formuar një trekëndësh dhe filloni ta përsërisni dy herë për të marrë një trekëndësh bosh.

Si të palosni lulet:

Hapat për të palosur peshqirët me lule

Hapi 1: Palosni peshqirin në mënyrë diagonale për të formuar një trekëndësh. Kthejeni skajin më të gjatë të poshtëm lart.

Hapi 2: Paloseni skajin e mbetur pak mbi buzë dhe filloni të palosni në mënyrë që të jetë afërsisht një distancë nga pjesa e sipërme e shallit.

Hapi 3: Palosni pak në të majtë për të bërë lulen.

Hapi 4: Fusni lulen midis trekëndëshave bosh që sapo keni bërë. Rregulloni lulet në tasa ose gota të thella për të dekoruar tryezën e ngrënies.

Palosni peshqirin e mjellmës

Përgatitni një peshqir katror 45 cm dhe e palosni si më poshtë:

Hapi 1: Palosni 4 cepat e pecetës në gjysmë për të formuar një katror. Paloseni peshqirin në mënyrë diagonale në mënyrë që këndi të takohet me cepin e peshqirit për të formuar një trekëndësh dykëndësh dhe vizatoni një vijë në mes me dorën tuaj. Vazhdoni të palosni anët për të përmbushur këtë linjë.

Hapi 2: Kthejeni letrën me kokë poshtë, ndiqni vijën e mesme, palosni 2 skajet për të vazhduar. Më pas kthejeni letrën e palosur.

3: Dyfishoni shifrën që sapo gjetët në mënyrë që 2 qoshet e mprehta të takohen, vazhdoni të ktheni ¼ këndin e sipërm në mënyrë që koka e zogut të jetë e kthyer nga prapa. Më pas paloseni në gjysmë për të krijuar një formë zogu.

Hapi 4: Përdorni duart tuaja për të shpalosur çdo shall për të krijuar një bisht mjellmë.

produkt i perfunduar

Këto teknika të palosjes së pecetës nuk janë të vështira. Ne besojmë se mund ta përdorim atë për të dekoruar tryezën e ngrënies familjare për ngjarje të rëndësishme ose festa familjare.

Përmbledhje

Shpresojmë, përmes artikullit 13 mënyra për të palosur peceta të bukura për tavolinën e ngrënies që ka ndarë rubrika Handmade Knowledge e Hocmay.vn, ju keni një metodë të përshtatshme palosjeje për veten tuaj.

Vlerësoni këtë postim

Cảm ơn bạn đã đọc bài viết 13 cách gấp khăn ăn đẹp cho bàn ăn nhà hàng . Đừng quên truy cập Cakhia TV kênh trực tiếp bóng đá số 1 Việt Nam hiện nay để có những phút giây thư giãn cùng trái bóng tròn !

Related Posts

Tiết kiệm tiền mua đồ chơi cho bé bằng cách tái chế chai nhựa

Làm chú rắn tinh nghịch Nếu bé yêu nhà bạn yêu thích những món đồ chơi đáng yêu và đầy màu sắc, sao bạn không thử cùng…

22 Nguyên Nhân Máy Lạnh Không Lạnh & Cách Khắc Phục Hiệu Quả

Ở Việt Nam, khí hậu chủ yếu là nhiệt đới gió mùa nóng ẩm nên thời tiết thường rất nắng và khá hanh khô. Do đó máy…

Cách trị chấy bằng chanh an toàn, hiệu quả, đơn giản

1. Chấy là gì? Dấu hiệu nhận biết trẻ bị chấy Chấy hay còn được gọi là chí được biết đến là một loài côn trùng ký…

Cách tẩy gỉ sét trong nhà bếp và phòng tắm

1. Các bước chính Trước tiên, bạn nên đảm bảo rằng mình sử dụng đúng các phương pháp tẩy gỉ cho từng loại bề mặt. Các bề…

Làm thế nào để sửa bản lề cửa bị kêu?

1. Nguyên nhân bản lề cửa phát ra tiếng kêu Bản lề được xem như là cầu nối giữa các cánh cửa và các đối tượng cố…

10 cách trang trí nhà cửa ngày Tết đơn giản, ấn tượng

1. Trang trí nhà cửa ngày Tết bằng hoa tươi Đã đến Tết thì nhất định không thể thiếu hoa tươi. Những loài hoa rực rỡ sắc…

Trả lời

Email của bạn sẽ không được hiển thị công khai. Các trường bắt buộc được đánh dấu *